Peberbøf med ceasarsalat


 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
3 Rip eye eller oksefilet a 200 g pr. stk.
12 små løg eller forårsløg
4 små romanisalat eller 2 store
2 skiver daggammelt brød
150 g parmesanost
2,5 dl creme fraiche 18%
2 æg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie


Sådan gør du
  1. Steg to æg let på pande i olivenolie, så blommen stadig er rå. Spejlæggene blendes med hvidløg, 75 g revet parmesanost, creme fraiche og smag til med salt og peber.
  2. Krydr bøfferne med rigeligt peber og en smule salt og steg dem i olivenolie, ca. 2 min på hver side. Bøfferne trækker på den varme pande i 10 min.
  3. Brødet steges i olivenolie til de er meget sprøde. 75 g parmesanost rives på bagepapir. Osten tilberedes i microovn 45 sec eller i ovn til det er smeltet og gyldent.
  4. Løgene tilberedes i en smule saltet vand, så de stadig har bid.
  5. Romanisalat vendes i ceasardressing og bøfferne skæres ud og anrettes på salaten. Løg, sprød parmesan og brødcroutoner anrettes til sidst.
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Flor de crasto 2012