Panna Cotta


 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
3 blodappelsiner eller alm. Appelsiner
1 spsk. Maizena mel
70 g sukker
2 dl. flormelis
½ l. Fløde 38%
1 vaniljestang
3 blade husblas
1 bakke blåbær
1 bdt. mynte


Sådan gør du
  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand
  2. Skrab vaniljemarven ud i 50 g sukker og kom det i fløden. Fløden varmes igennem til sukkeret er opløst. Fløden tages af varmes og husblas, vredet for vand tilsættes.
  3. Fløden hældes på alu. forme eller anden beholder. Fordel fløden i 4 lige store forme og stil dem på køl til de har sat sig, gerne natte over.
  4. 3 dl. Appelsinsaft varmes igennem med 20 g. sukker og jævnes med en smule maizenamel blandet med vand.
  5. Smelt 2 dl. flormelis med 3 spsk. vand til en gylden karamel. Sæt 4 klatter karamel på bagepapir eller silikonemåtte og træk karamellem tyndt ud med bagsiden af en ske. Anret med appelsinsovs i bunden, herpå panna cotta. Slut af med sprød karamel, blåbær og mynte  
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
H. E. Late Harvest