Til 4 personer
Ingredienser
3 blodappelsiner eller alm. Appelsiner
1 spsk. Maizena mel
70 g sukker
2 dl. flormelis
½ l. Fløde 38%
1 vaniljestang
3 blade husblas
1 bakke blåbær
1 bdt. mynte
Sådan gør du
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand
- Skrab vaniljemarven ud i 50 g sukker og kom det i fløden. Fløden varmes igennem til sukkeret er opløst. Fløden tages af varmes og husblas, vredet for vand tilsættes.
- Fløden hældes på alu. forme eller anden beholder. Fordel fløden i 4 lige store forme og stil dem på køl til de har sat sig, gerne natte over.
- 3 dl. Appelsinsaft varmes igennem med 20 g. sukker og jævnes med en smule maizenamel blandet med vand.
- Smelt 2 dl. flormelis med 3 spsk. vand til en gylden karamel. Sæt 4 klatter karamel på bagepapir eller silikonemåtte og træk karamellem tyndt ud med bagsiden af en ske. Anret med appelsinsovs i bunden, herpå panna cotta. Slut af med sprød karamel, blåbær og mynte
Til denne ret anbefaler vinmenuen