Grillede BBQ marinerede ribs m. ratatouille og persillepesto


 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
4 store rips eller nakkekams bøffer
1 stk god BBQ marinade
1 løg
1 squash
1 aubergine
2 fed hvidløg
1 dåse eller glas gode flåede tomater
1 rosmarinkvist
10 kviste frisk timian
1 bdt. Persille
1 bdt. Basilikum
1 pose pinjekerner
1 stk citron
4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
 


Sådan gør du
  1. Skær alle grøntsagerne i små tern og sauterer (stege uden at tage farve) i lidt olivenolie. Tilsæt herefter tomat, krydderurter og hvidløg. Tilsæt 1 dl vand og lad ratatouillen simre i 30 min til alt er mørt og konsistensen er sammenhængende.
  2. Smør marinade på kødet og steg det på pande eller grill, ved middeltemperatur i ca. 10 min på hver side. Smør gerne ekstra marinade på under stegningen.
  3. Blend persille, basilikum med pinjekerner og olivenolie til en grov pesto. Smag til med salt peber og citronsaft.
  4. Anret kødet ovenpå ratatouillen og omkrans retten med pesto.
  5. Server evt en frisk pasta eller et godt stykke madbrød til retten.
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Monte Velho 2013