Til 4 personer
Ingredienser
4 store rips eller nakkekams bøffer
1 stk god BBQ marinade
1 løg
1 squash
1 aubergine
2 fed hvidløg
1 dåse eller glas gode flåede tomater
1 rosmarinkvist
10 kviste frisk timian
1 bdt. Persille
1 bdt. Basilikum
1 pose pinjekerner
1 stk citron
4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær alle grøntsagerne i små tern og sauterer (stege uden at tage farve) i lidt olivenolie. Tilsæt herefter tomat, krydderurter og hvidløg. Tilsæt 1 dl vand og lad ratatouillen simre i 30 min til alt er mørt og konsistensen er sammenhængende.
- Smør marinade på kødet og steg det på pande eller grill, ved middeltemperatur i ca. 10 min på hver side. Smør gerne ekstra marinade på under stegningen.
- Blend persille, basilikum med pinjekerner og olivenolie til en grov pesto. Smag til med salt peber og citronsaft.
- Anret kødet ovenpå ratatouillen og omkrans retten med pesto.
- Server evt en frisk pasta eller et godt stykke madbrød til retten.
Til denne ret anbefaler vinmenuen