Due med druer, svampe og portvinsauce

 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
4 ungduer – kan købes på frost i gode supermarkeder
200 g blomkål
1 bakke babyspinat
1 bakke blandede svampe
1 bakke faste vindruer
1 bundt forårsløg
1 dl fløde
1 dl sødmælk
1 øko citron
5 dl god kalveboullion eller fond
1 dl god portvin
1 dl rødvin
50 g smør
NB. Duerne kan med fordel letsaltes et døgn i forvejen i 75 g salt til 1 l vand!

Sådan gør du
  1. Skær lårene af duen og giv den salt og peber. Steg dem herefter 2 timer i ovnen ved 150 graden til de er helt møre.
  2. Skær kartofler i runde eller i firkanter og kog dem i vand til det dækker med 50 g smør. Når vandet er kogt væk i gryden, "brænder" smøret en flot overflade på kartoflerne og de er klar til brug. De kan genvarmes i ovnen, så lav dem evt i god tid.
  3. Kog blomkålen i fløde og mælk til den er meget mør og blend den til puré og smag til med salt, citronsaft og citronskal
  4. Brun duebrysterne af på en pande i olivenolie og steg dem herefter, på ben, i ovnen ved 200 grader i 8-10 min
  5. Boullion eller kalvefond koges ind til det halve, med portvin og rødvin. Pisk til slut smør ind i saucen og smag til med peber. (Jævn evt med lidt maizenamel)
  6. Steg svampe og forårsløg 3 min. på en pande i olivenolie og tilsæt 2 håndfulde babyspinat og 1 lille håndfuld vindruer. Anret dette i en ring af varm blomkålspure som vist på billedet. Drik en kraftig vin til denne ret.
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Ribeiro Santo