Pocherede ananas

 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
1 stk. Moden ananas
1 l. God vaniljeis ( gerne Hansen is )
1 stk. Vaniljestang
500 g sukker
 
Nøddekiks
80 g sukker
50 g hakkede hasselnødder
80 g smør
50 g honning
 


Sådan gør du
  1. Skær 4 skiver på ca. 1,5 cm ananas ud og skær skællen af. Befri også ananassen for stokken.
  2. Kog en sukkerlage op med 1 l vand, 1 vaniljestang og 500 g sukker. Brug gerne rørsukker og skrab gerne marven ud af vaniljestangen, så kommer der mere smag.
  3. Tilbered ananasskiver i sukkerlagen, under kogepunktet i ca. 30 min, eller til kødet er mørt.
  4. Kiks: Smelt smør, honning, nødder og sukker sammen. Sæt skefulde af blandingen på bagepapir eller på silikonemåtte og bag dem 5-8 min til gyldne. Pas på med at smøre massen for meget ud den flyder selv ud. Husk afstand mellem kiksene. Når kiksene tages ud af ovnen kan de dysses med ekstra hasselnødder før de bliver sprøde.
  5. Blend lidt rå ananas med lidt af sukkerlagen og sigt saften fra. Saften anrettes i bunden af en dyb tallerken, herpå lægges den pocherede ananas. En skefuld vaniljeis anrettes i midten af ananassen og på toppen lægges den sprøde nøddekiks.
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Raposeira (Doce/Sød)