Til 4 personer
Ingredienser
1,5 kg blåmuslinger
1 gulerod
1 stk porre
1 bdt. Bredbladet persille
1 bdt. Dild eller purløg
1 løg
2 dl. hvidvin
2 dl. Fløde 38%
3 spsk vindruekerneolie
Sådan gør du
- Skyld muslingerne grundigt, og tjek om de er levende ved at banke dem mod bordpladen. De muslinger, som ikke har lukket sig inden et par minutter kasseres med det samme. Kassér også de muslinger som ikke er hele.
- Skær gulerod, porre og løg fint og sauter, i olie, i en stor gryde.
- Tilsæt muslingerne og damp under låg 4 min.
- Saften hældes fra gryden koges en smule ind sammen med fløde i en separat gryde.
- Muslingerne anrettes i dybe tallerkner og overhældes med den varme muslingesuppe. Friske krydderurter anrettes til sidst ovenpå muslingerne. Server gerne et stykke godt brød til retten.
Til denne ret anbefaler vinmenuen