Gratinerede muslinger


 
Klik for stort billede

Til 4 personer

Ingredienser
1 kg muslinger
200 g smør
100 g rasp, brødkrumme eller pango rasp
2 fed hvidløg
3 spsk hvidvin
3 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber


Sådan gør du

  1. Skyld muslingerne og tjek om de er levende ved at banke dem mod bordpladen. Smid de muslinger ud som ikke er hele.
  2. Damp muslingerne i hvidvin i 4 min under låg.
  3. Muslingerne åbnes og lægges i et ildfast fad. Der skal være en musling i hver halv muslingeskal.
  4. Blødt smør, hvidløg, 2 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft og 1 bdt persille hakkes i minihakker eller blender.
  5. Muslingerne fyldes med smørblanding og toppes med rasp eller brødkrumme. Muslingerne grilles ved høj varme i ovnen til gyldne og sprøde.
 
Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Esporão Reserva 2013