Croquetas


 
Klik for stort billede
Til 4 personer


Ingredienser
100 g smør
100 g hvedemel
2½ dl mælk
Ca. 2 dl hønsebouillon
150 g blandede svampe
1 lille løg
Ca. 100 g røget skinke – Serrano eller parma kan naturligvis også gå an
2 æg
Rasp eller Panko (japansk grov rasp)
1 glas DeCecco tomat eller anden god tomatsovs
Olie til frittering
 


Sådan gør du
  1. Hak løget fint og klar det i smørret i en gryde. Hak svampene fint og kom den ved. Lad dem stege med i 5 min.
  2. Tilsæt melet og bag det af til det begynder at gyldne. Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen under omrøring. Lad opbagningen koge til den tykner.
  3. Tilsæt finthakket skinke og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle helt af, gerne natten over, men det er ikke nødvendigt. Når massen er kold formes kugler, ca. golfbold størrelse. Boldene sættes I fryseren 30 min inden brug.
  4. Boldene friteres ved middelvarme I ca. 5 min. Lad boldene dryppe af på papir.
  5. Blend lidt god tomatsovs med chili og citronsaft og server til dine croquettas.


Til denne ret anbefaler vinmenuen

 
Esporão Reserva 2013